fbpx skip to Main Content

Et samlet EU-lobbyregister er på vej

Finland, Sverige og Storbritannien ser ud til at bakke op om et fælles lobbyregister. Dermed er Ministerrådet på vej til at godkende et forslag om et lobbyregister for lobbyister i alle EU’s institutioner, udtaler MEP Diana Wallis, som er forhandlingsleder i lovgivningsprocessen, til avisen European Voice.
EU-parlamentsmedlemmerne i forfatningsudvalget ønsker på sigt at registreret skal være obligatorisk, hvilket i øjeblikket ikke er muligt inden for de lovgivningsrammer, der er opsat af Kommissionen.
Det forslag om registrering af interessegrupper, der er under udarbejdelse, indsamler informationer om alt lige fra tænketanke til firmaer. Med andre ord alle, der er involveret i beslutningsprocessen.

– Træerne vokser ikke ind i himlen – og slet ikke i EU. Idéen om et fælles lobbyregister er ganske sympatisk, men et lobbyregister som kun bygger på frivillighed kan i praksis ikke bruges til noget. Hele idéen med et lobbyregister er at give fuldstændig information over hvem, der vil påvirke beslutningerne – det vil på ingen måde være komplet information, hvis registret er frivilligt, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Læs mere (på engelsk) hos European Voice – klik her!

Back To Top