fbpx skip to Main Content

EU: Acceptér lærere uden fuld uddannelse!

FTF.DK: [uddrag] EU er godt i gang med at underminere danske regler for, hvad der skal til for at blive ansat som lærer eller pædagog på en dansk skole eller institution. Der er allerede klare danske regler for, hvem der må undervise, men de står nu til at blive snigløbet. Det sker, hvis EU-Kommissionen får opbakning til at ændre et direktiv om uddannelse og kompetencer.

Der findes allerede fælles EU-regler på området, men kommissionen vil ændre dem med et nyt forslag. Målet med en ændring af direktivet er at gøre det lettere for tyskere, finner, franskmænd og andre europæere at flytte til et andet land for at bo og arbejde. En ændring af reglerne skal gøre uddannelse og kompetencer mere gennemsigtige.

Kommissionens forslag om mere mobile uddannelser beskriver imidlertid også, hvem der kan søge forskellige stillinger. Her lægger EU op til et opgør med danske regler. Nye EU-regler betyder, at danske skoler og institutioner ikke altid kan kræve en fuld uddannelse for at arbejde med børn og unge.

“Vi er meget kritiske og skeptiske, når kommissionen bruger en diskussion om mobilitet til at pille ved nationale krav til, hvad lærere og pædagoger skal kunne,” siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

(…)

Læs mere på FTFs hjemmeside – klik her!

Back To Top