fbpx skip to Main Content

EU-aftale med USA for retten

Et flertal stort flertal (484) i EU-parlamentet har netop stemt for en aftale om udlevering omkring 90 millioner bankdata ”“ oplysninger om borgernes pengeoverførsler til og fra udlandet ”“ om måneden til SWIFT-databasen i USA. EUs eget datatilsyn EDPS kritiserer aftalen og erkender, at borgernes rettigheder ikke længere kan sikres.

– Det er pinligt, at så mange EU-parlamentarikere er faldet til patten, efter de i første omgang afviste aftalen i februar med flotte erklæringer om forsvar for databeskyttelse og den personlige. Aftalen er ikke ændret grundlæggende. Der er fortsat tale om en uacceptabel mistænkeliggørelse af borgerne og krænkelse af deres rettigheder, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, som stemte imod aftalen.

Sammen med kollegerne i parlamentsgruppen GUE/NGL vil Søren Søndergaard nu bringe aftalen for domstolen for at få den erklæret ulovlig.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40.

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top