fbpx skip to Main Content

EU blåstempler overgreb på fagforeninger i Colombia

“Under det danske EU-formandskab indgik EU frihandelsaftale med Colombia, som er det land i verden med flest mord på faglige aktivister. Daværende handelsminister Pia Olsen Dyhr forsikrede med, at der som del af aftalen ville blive oprettet et uafhængigt kontroludvalg i Colombia som skulle sikre, at menneskerettigheder blev overholdt og det udvalg skulle løbende melde tilbage til EU.

Det kontroludvalg har vi bare ikke set skyggen af, tværtimod fortsætter de voldelige angreb på faglige aktivister såvel som på de tusindvis af småbønder, der er gået på gaden imod frihandelsaftalen fordi de vil miste deres eksistensgrundlag.

Ikke desto mindre har vi lige siden frihandelsaftalen mellem EU og Colombia trådte i kraft igen og igen hørt fra EU-eliten, at aftalen er til gavn for alle og enhver ”“ småbønderne såvel som de faglige. Senest har Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen for en uges tid siden sammen med dansk erhversliv og i øvrigt den danske fagbevægelse været på charmetur i Colombia, hvor man igen og igen hyldede frihandelsaftalen for at være en gave til den colombianske befolkning. Men den her aftale er udelukkende en gave til Colombias forretningselite, der får lov til at dele ud af landets ressourcer, og til Præsident Santos, hvis brutale angreb på politisk og faglige aktive bliver blåstemplet af EU.

I solidaritet med den colombianske befolkning synes jeg, det er afgørende, at vi i Folkebevægelsen optrapper vores kamp imod EU’s erhvervsvenlige diktaturblåstemplende frihandelsaftaler og presser regeringen såvel den danske fagbevægelse til at komme på bedre tanker”.

Back To Top