fbpx skip to Main Content

EU-budgetforhandlinger er brudt sammen

Det er endnu ikke lykkedes for EU-parlamentet og de 27 medlemslande er nå frem til et budget for næste år. Således brød forhandlinger på ny sammen i går efter forhandlingerne var forsat til ud på natten.

– Der er ingen aftale, udtalte en talsmand for det belgiske formandskab efter 15 forsøg på at sikre en aftale siden torsdag, hvor forhandlingerne første gang brød sammen.

Budgetforhandlingerne foregår efter en ny procedure, fordi Lissabontraktaten er trådt i kraft. Dermed er EU-parlamentet denne gang inddraget på lige fod med medlemslandene i beslutningen om næste års EU-budget.

Forhandlingerne brød sammen på grund af uenighederne imellem EU-parlamentet og medlemslandene om størrelsen på budgettet. Imens EU-parlamentet ønsker en stigning på 5,9 procent af EU-budgettet, har flere medlemslande, hvor store nedskæringer i de offentlige budgetter i øjeblikket er en realitet, allerede indikeret at de anser en stigning på 2,9 procent som grænsen under de nuværende økonomiske forhold.

EU-kommissionen vil nu være nød til at starte processen forfra og komme med et nyt udkast til et budget, der vil blive efterfulgt af en ny runde af forhandlingerne med regeringslederne i december måned.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top