fbpx skip to Main Content

EU fik ny regeringsleder i Grækenland

Det socialdemokratiske parti PASOK og partierne til højre for PASOK, der er gået sammen i en samlingsregering på EUs opfordring, er i dag blevet enig om valget af ny premierminister efter George Papandreou.

Papandreaou skabte bekymring i EU i sidste uge, da han foreslog en folkeafstemning i december om de nye nedskæringer, EU har stillet som betingelse for en ny lånepakke. Forslaget blev dog droppet efter, at det konservative oppositionsparti viste sig villig til at tage medansvar for nedskæringerne gennem deltagelse i en samlingsregering. Da EU krævede underskrifter på, at regeringsdeltagerne vil gennemføre nedskæringerne, blev det dog afvist af den konservative partileder Antonis Samaras med begrundelsen: “Der er noget, der hedder national værdighed”.

Den nye premierminister er Lucas Papademos fra PASOK. Han var nationalbankdirektør, da Grækenland kom med i euroen i 2002. Siden da var han vicepræsident i EUs centralbank frem til 2010, hvorefter han blev rådgiver for Papandeou. Papademos skal nu gennemføre omfattende nedskæringer, som blandt andet ECB har krævet…

Back To Top