fbpx skip to Main Content

EU forlænger fiskeriaftale med Marokko

På vegne af EU’s medlemslande har EU-embedsmænd netop godkendt, at fiskeriaftalen med Marokko forlænges godt endnu et år frem. Den nyligt indgåede aftale fik opbakning fra 20 ud af 27 EU-medlemslande.

I elvte time gik Tyskland uventet med til at indgå aftalen, hvilket er i Spanien og Frankrigs favør – to lande, der har advokeret stærk for at indgå aftalen, skriver Western Sahara Resource Watch på deres hjemmeside.
Spanien, der er tidligere kolonimagt i Vestsahara, har en klar økonomisk interesse i landets ressourcer: i dag sidder Spanien på 100 ud af 119 udstedte fiskerilicensen til farvandet ud for Vestsahara.
Vandene var dog delte om indgåelsen af aftalen: Danmark, Sverige og Holland stemte imod aftalen, mens Storbritannien, Østrig, Finland og Cypern afstod fra at stemme.

MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU udtaler:

– Flertallet af regeringerne i EU opfører sig som en flok kriminelle slyngler. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at EU i endnu et år vil betale Marokko for fisk, som er fanget i besat farvand tilhørende Vestsahara. Men hæler er lige så god som stjæler ”“ og der påhviler EU-flertallet et cementtungt ansvar for denne forbrydelse.

Søren Søndergaard hilser velkommen, at den danske regering ikke støttede hælerivirksomheden og vil i EU-parlamentet arbejde for en fordømmelse af beslutningen.

Mere information:
Western Sahara Resource Watch: Split EU Council decides to renew EU-Morocco fish pact (30.06.11)

Tidligere Nyt Fra EU-Fronten:
EU støtter fortsat pseudo-demokrati i Marokko (20.06.11)
EU, respektér vores rettigheder! (10.06.11)

Søren Søndergaards blog, uge 14: EU i fisk

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top