fbpx skip to Main Content

EU giver Grækenland den kolde skulder

EU har tidligere på året i to omgange fået den græske regering til at gennemføre økonomiske stramninger. De betyder lavere løn for offentlige ansatte, forringelser af den sociale velfærd og skattestigninger. som Kommissionen mener er kuren mod Grækenlands økonomiske problemer.

Nu har EU-topmødet vedtaget en såkaldt hjælpepakke med bilaterale lån til Grækenland. Men EU vil helst ikke have pakken åbnet. ”Vi håber, at planen aldrig skal aktiveres,” siger EUs præsident Herman van Rompuy.

– Den recept, som er udskrevet i Bruxelles, betyder, at det især er de dårligst stillede i Grækenland, der skal betale for landets økonomiske genopretning, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og tilføjer:

– Det græske eksempel viser, at Eurolands rammer og spilleregler ikke levner mange manøvremuligheder for et medlemsland ”“ især ikke i en krise.

– Det er godt, at vi har en befolkning i Danmark, som har været klog nok til at afvise dette vanvittige projekt.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk->mailto:ib@folkebevaegelsen.dksoren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / [] Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top