fbpx skip to Main Content

EU har blåstemplet handelsaftale med Marokko

Et flertal i EU-parlamentet har i dag godkendt EU’s handelsaftale med Marokko trods kritik fra bl.a. Human Rights Watch for brud på menneskerettigheder og en besættelse af Vestsahara. Handelsaftalen gælder også for varer fra det besatte område og er derfor i strid med folkeretten. Godkendelsen bakkes også op af den danske regering.

– For et år siden var S-SF imod denne type aftale med Marokko. Men nu hvor partierne har EU-formandskabet, så lægger de sig fladt på maven for EU’s økonomiske interesser i det besatte Vestsahara, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Handelsaftalen er en blåstempling af den marokkanske kongefamilies manglende reformer og den marokkanske besættelse af Vestsahara. Derfor har jeg været med til at stille et forslag i EU-parlamentet om at forkaste aftalen, siger Søren Søndergaard og tilføjer:

– EU har ikke lært en tøddel af det arabiske forår. I stedet for at gøre undertegnelsen af handelsaftalen betinget af en reel overholdelse af menneskerettighederne, så belønner EU den marokkanske kongefamilie med en aftale, som kun vil komme magt- og erhvervseliten og de europæiske multinationale til gode.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top