fbpx skip to Main Content

EU: Hormonforstyrrende parabener er harmløse

Syv måneder efter, at Danmark i marts 2011 vedtog et forbud mod propyl- og butylparabener i produkter til børn under tre år tog EU den kritiske holdning til parabener til sig og satte dem på prioriteringslisten over mistænkte hormonforstyrrende stoffer. Det danske forbud hænger sammen med, at adskillige eksperter ”“ herunder det danske Center for Hormonforstyrrende Stoffer ”“ betegner stofferne som hormonforstyrrende.

Nu konkluderer EUs videnskabelige komite for forbrugersikkerhed SCCS, at det var en ”konservativ” konklusion baseret på ”manglende videnskabelige data”. Forbrugerne skal bare undgå for mange parabener.

Sylvia Maurer, sikkerheds- og miljømedarbejder i den europæiske forbrugerorganisation (BEUC), siger til nyhedsportalen EurActiv.com, at EU undervurderer den samlede mængde af parabener, forbrugere udsættes for, når EU nu siger, at parabener er sikre.
“Vi bruger gennemsnitligt 10 til 20 former for kosmetik i løbet af en dag. Den slags farligt indhold i læbestifter, cremer og shampoo kan hobe sig op i vores krop. Vi er bekymret for, at denne blandingseffekt er blevet ignoreret af EU”, siger Maurer.

Nu risikerer danske forbrugere nu, at EU kræver det danske forbud mod parabener i produkter til børn ophævet.

Læs mere på EurActiv.com ”“

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top