fbpx skip to Main Content

EU-Kommissionen vil kappe sikkerhedslinen på de små arbejdspladser

EU-kommissionen vil spare de skriftlige APV’er væk, ude i de små virksomheder, skriver ugebrevet A4. Arbejdspladsvurderinger, som APV’erne også kaldes, bliver anset af EU-kommissionen for at være spild af tid og penge. I hvert fald i papirform. De vil fjerne de nedskrevne APV’er som en del af indsatsen mod overflødigt papirarbejde. Men en ekspert mener, at det i sidste ende kan gå ud over sikkerheden og derfor er nødvendigt at beholde de skriftlige APV’er.

“Kravet om, at APV’en skal være skriftlig er helt nødvendigt. Skriftligheden er garant for, at de små virksomheder rent faktisk laver en evaluering af sikkerheden og arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Hvis det kun foregik mundtligt, kunne man godt tvivle på, om vurderingerne overhovedet blev lavet”, siger Peter Hasle, der er seniorforsker ved det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Han mener desuden, at der netop i små virksomheder er et behov for APV’er: “Risikoen for dødsulykker er tre-fire gange højere i små virksomheder i forhold til store. Det betyder, at små virksomheder skal være meget opmærksomme på huller i sikkerheden og andre problemer med arbejdsmiljøet. Hvis de små virksomheder ikke længere skal skrive deres overvejelser ned, vil det svække deres indsats for et bedre arbejdsmiljø.”

Læs artiklen i Ugebrevet A4 her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top