fbpx skip to Main Content

EU koster mindst 10 milliarder

Tirsdag eftermiddag kom det frem, at EU’s egne regnskaber viser, at Danmark sendte 7,2 milliarder kroner mere til EU end EU returnerer, hvilket er en stigning på næsten 80 pct. i forhold til året før. Men ifølge Statistisk Årbog for 2010, tabel 372 (Betalingsbalancen over for udlandet), skønnedes der i år 2009 at være et dansk »underskud« i forhold til EU på 10,605 milliarder kroner, idet udgifterne var på 19,931 milliarder og indtægterne 9,326 milliarder.

– Med mange års erfaringer på omfattende regnskabsrod i EU, har vi mere tillid til Danmarks Statistik. Men der ingen tvivl om, at udgiften er vokset markant. På 10 år er den samlede udgift i følge Finansministeriets oplysninger vokset med over 50 pct., udtaler Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Derfor kan vi kun opfordre til, at regeringen og Folketinget seriøst overvejer en solid, sund og fornuftig forbedring af dansk økonomi i form af en konsekvent besparelse på EU-området. En udmeldelse ville give mindst 10 milliarder kroner mere året på finansloven. Det vil ikke skade samhandel og samarbejde med EU-landene, hvilket bl.a. Norge og Schweiz er et godt og levende bevis på.

Ditte Staun bemærker i øvrigt, at et flertal af deltagerne i en internetafstemning på Ekstra Bladets hjemmeside ønsker udmeldelse af EU. Læs selv og deltag i afstemningen – klik her!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson og MEP-suppleant for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94/ e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top