fbpx skip to Main Content

EU-kovending om fødevaremærkning

16. juni besluttede et flertal i EU-parlamentet at overhøre forbrugerorganisationernes modstand mod en vildledende GDA-mærkningsordning for fødevarer. Flertallet ville gøre GDA obligatorisk i alle medlemslande.
”I EU kommer markedet før mennesket, og det er en kamp op af bakke at sikre forbrugernes rettigheder. Det blev bekræftet i dagens afstemninger, hvor et flertal i EU-parlamentet gav efter for fødevareindustriens intense lobbyvirksomhed. Nu må det danske folketing vise sig sin opgave voksen og afvise enhver mærkning af fødevarer i Danmark, som vildleder forbrugerne”, udtalte MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU efter afstemningerne.
”Afgørelsen viser, at flertallet i Europa-Parlamentet ser ud til at have givet efter for den massive lobby fra den europæiske fødevareindustri. Vi sender nu en stærk appel til Ministerrådet om at lytte til forbrugerne og arbejde for, at portionsstørrelserne bliver mere realistiske”, sagde Forbrugerrådets formand Camilla Hersom.

Glæde i Forbrugerrådet
Forbrugerorganisationerne opgav ikke kampen. Og nu ser det ud til, at EU har foretaget en kovending. I følge Altinget.dk vil EUs nuværende formandsland Belgien på tirsdag fremsætte et forslag om at gøre ordningen frivilling og nyhedsportalens kilder siger, at EU-Kommissionen har ændret standpunkt og vil støtte det belgiske forslag.
”Det er helt afgørende for os, at GDA bliver frivilligt. Derfor er jeg virkelig glad for, at Ministerrådet nu efter Europa-Parlamentets afstemning siger, at GDA skal være frivillig. Det er det bedste, vi kan opnå,” siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen i Forbrugerrådet på Altinget.dk.

Læs mere på Altinget.dk ”“ [klik her!
->http://www.altinget.dk/eu/artikel.aspx?id=115348]

Back To Top