fbpx skip to Main Content

EU-lederne støtter igen de private banker

Og dels skal der oprettes et EU-banktilsyn under Den Europæiske Centralbank, som fjerner væsentlig kontrol fra medlemslandene over deres banker.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Regeringens store salgsargument for EUs nedskæringstraktat, finanspagten, var at kriseramte lande kunne få adgang til lån fra Den Europæiske Stabilitetsmekanisme. Men nu skal der være mulighed for at bruge pengene til at redde kriseramte private banker. Helle Thornings og Hollandes væksttopmøde er blevet til de private bankers topmøde.

– Det er meget sigende at topmødet blev enige om at overdrage kontrollen med euro-landenes banker til Den Europæiske Centralbank, hvis præsident har det ene ben dybt plantet i den private banklobby med sit medlemsskab i ‘Group of Thirty’ – en bankgruppe for ledende bank- og finansfolk, hvis erklærede formål er at få indflydelse på offentlige og private banker.

– Måske var det en ide at ændre navnet på EU fra Den Europæiske Union til Den Europæiske Bankunion. Det vil være en mere præcis betegnelsen for den støtteforening for fallerede bankdirektører, som EU har udviklet sig til.

Søren Søndergaard kan træffes på (+45) 4045 3849

Back To Top