fbpx skip to Main Content

EU-modstand til Ungdommens Folkemøde

Ungdommens Folkemøde i Valbyparken bød på politiske debatter, engagerede unge og et solidt islæt fra Folkebevægelsen mod EU i form af en række aktivister og MEP Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsen mod EUs unge aktivister på Ungdommens Folkemøde i Valby Parken (Foto: Niels Jørgen Poulsen)

Folkebevægelsen mod EU deltog sammen med norske Ungdom mot EU i det meget velbesøgte Ungdommens Folkemøde, som fandt sted i Valbyparken 7.-8. september.

Ungdommens Folkemøde bød på tusindvis af engagerede unge, der deltog i politiske debatter. Mødet havde også et solidt islæt fra Folkebevægelsen mod EU, der var mødt op med en række unge aktivister og Rina Ronja Kari, der medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen.

Fredag: Rina i debat med danske MEPer

Der var lagt op til en masse debatter og spørgsmål om EU i “EuropaTeltet”, hvor både Folkebevægelsen mod EU, Europæisk Ungdom og repræsentanter fra EU-Parlamentet holdt til med besøg fra norske Ungdom mot EU, der hører under den norske bevægelse Nei til EU.

Rina Ronja Kari lagde ud med at være i debat med Morten Helveg (R), Christel Schaldemose (S) og Anders Vistisen (DF), alle sammen medlemmer af EU-Parlamentet, om fremtiden og visionerne for EU og den kommende valgkamp. Her blev der stillet en masse spørgsmål fra de mange nysgerrige unge, der havde fundet vej til “EuropaTeltet”.

Efterfølgende var Rina midtpunkt i begivenheden “Rist Rina Ronja Kari”, hvor hun fortalte om sine og Folkebevægelsen mod EU’s begrundelser for at være modstandere af Unionen. Også her blev der stillet mange spørgsmål både fra nysgerrige EU-tilhængere og modstandere. Ristet var der heldigvis ingen der blev, da en ordentlig tone og gode spørgsmål fra de unge lyttere resulterede i, at både Rina og lytterne kom godt igennem debatten.

Udenfor teltet var der også fuld gang i debatterne og samtalerne, hvor Folkebevægelsen mod EU’s unge engagerede besvarede masse spørgsmål fra mange af de gymnasieelever, der deltog i Ungdommens Folkemøde. Her blev der sat ord på, hvorfor EU-modstanden er så vigtig, og det var noget, gymnasieeleverne kunne gøre brug af i en opgave, der skulle skrives i forbindelse med folkemødet.

Lørdag: Unge EU-modstandere fra Norge

Med besøg fra Ungdom mot EU var Folkebevægelsen mod EU klar til at indtage endnu en dag på Ungdommens Folkemøde. Her blev der holdt oplæg af de norske, unge EU-modstandere om fordelene ved ikke at være medlem af EU, og nysgerrige lyttere fik besvaret en masse spørgsmål af norske Eirik, Dorthea og Reidun, der var mødt op som repræsentanter for Ungdom mot EU.

Der blev også afholdt en EU-quiz af EU-tilhængerne fra Europæisk Ungdom, hvor førstepladsen gik til Ungdom mot EU, mens tredjepladsen blev indtaget af danske Ungdom mod EU, der er Folkebevægelsen mod EU’s nyligt genopstartede ungdomsafdeling.

Alt i alt nogle rigtig gode dage med spændende debatter, taler, god musik og en masse nysgerrige deltagere, hvor EU-modstanden nåede ud til rigtig mange unge, der kunne gå hjem med nogle flere perspektiver på EU.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top