fbpx skip to Main Content

EU-nej til gavn for danske dagpenge

EU har på et mødet i fredags forkastet forslaget til nye dagpengeregler. Et rigtig vigtigt skridt, lyder det fra Folkebevægelsen mod EUs Rina Ronja Kari.

 

Forslaget om en lettere vej gennem dagpengesystemet for vandrende arbejdstagere har mødt stor modstand i Danmark. EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari har flere gange kaldt forslaget for: En bombe under det danske pengesystem.

Nu er forslaget så blevet afvist i Rådet og dets skæbne er uvist. Et stort mindretal bestående af Østrig, Tyskland, Holland, Belgien, Tjekkiet, Danmark og Sverige har sagt nej til forslaget om nye dagpengeregler i EU.

Rumænien, som i øjeblikket har formandskabet, er gået i tænkeboks og skal vurdere om der skal optages nye forhandlinger.

– Det er rigtig fint, at mange kan se det urimelige i de her regler, og har taget dem af bordet for nu. Det er jeg glad for. Men kampen er ikke slut endnu. Der ligger nu en stor opgave i at fastholde presset og sikre, at det Rumænske formandskab lytter og skrotter forslaget, lyder det fra Rina Ronja Kari.

Stå fast mod forslaget

Det forslag, der ligger på bordet betyder, at det skal være muligt at komme til Danmark og arbejde i én måned og optjene danske dagpenge.

Dagpenge, som arbejdstageren kan tage med ud af landet i op til seks måneder. Optjeningen vil stadig være betinget af, at EU-borgeren er arbejdsløshedsforsikret i det land, vedkommende kom fra.

– Vedtages det her vil det betyder en udhuling af vores kollektive og solidariske dagpengesystem. Vi skal derfor holde godt fast i, at forslaget skal skrottes fuldstændig, siger Rina Ronja Kari.

Hun understreger samtidig vigtigheden af at stemme på Folkebevægelsen mod EU til Parlamentsvalget, da Rina vil være den eneste dansker fra EU-systemet med kendskab til forslaget og dets vej gennem systemet.

Rina Ronja Kari har i hele valgperioden siddet i udvalget for Beskæftigelse og Sociale Anliggender.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top