fbpx skip to Main Content

EU: Olie er vigtigere end menneskerettigheder

Da EU i september indførte en olieembargo mod Syrien var det for at presse det syriske styre til at stoppe overgrebene på de borgere, der ønsker et nyt demokratisk styre i landet. Men embargoen blev ikke ført ud i livet før 15. november. Der skulle altså gå to en halv måned, før de sanktioner, som skulle hjælpe den syriske befolkning, blev håndhævet af EU. Årsagen er, ifølge dagbladet Information, at hensynet til de europæiske oliekontrakter gik forud for hensynet til de syriske oprørere og forud for menneskerettighederne for den syriske befolkning.

I perioden mellem at sanktionerne blev indført, og til de blev håndhævet, er 1179 personer blevet dræbt af de syriske sikkerhedsstyrker, og Amnesty International vurderer, at mindst 3500 har lidt samme skæbne siden marts. Olieembargoen var netop et middel til at undgå, at styret og sikkerhedsstyrkerne kunne slå ned over for dets egen befolkning.

En embargo mod salg af olie anses for at være det stærkeste diplomatiske våben mod et land som Syrien, der er helt afhængigt af olieproduktion og olieeksport – ikke mindst til EU. USA indførte således et forbud mod at importere syrisk olie, som trådte i kraft allerede 18. august, tre måneder før EU.

Læs hele artiklen fra Information her

Jens Andersen

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top