fbpx skip to Main Content

EU ønsker flere græske nedskæringer

EUOBSERVER.COM: [uddrag] Efter et kontrolbesøg i Athen mandag opfordrede EU’s økonomi-kommissær Olli Rehn den græske regering til at gennemføre yderligere stramninger for at tackle den igangværende gældsproblem.

“Det er af afgørende betydning for det græske folk at få deres offentlige finanser tilbage på en holdbar vej,” sagde Olli Rehn efter et møde med en række af ministre fra landets centrum-venstre PASOK regering.

Med en samlet gæld på omkring 300 milliarder euro og et underskud på budgettet, som nåede 12,7 pct. af BNP i 2009, har Athen allerede offentlighjort en række nedskæringer og skattestigninger tidligere på året, som har medført en lang række protester, store demonstrationer og omfattende strejker.

Men et EU-overvågningshold til Grækenland i sidste uge vurderede at de nuværende foranstaltninger kun ville reducere landets underskud med to pct. af BNP og ikke de fire pct., som regeringen har lovet Bruxelles.

I en opfordring til regeringen om at gennemføre “yderligere foranstaltninger”, sagde Olli Rehn, at det nuværende tidspunkt er et “kritisk tidspunkt” for fremtiden i Grækenland.

Læs hele artiklen på EUObserver.com – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top