fbpx skip to Main Content

EU på farlig vej

EUFAGLIGT.DK: EU-kommissionens forslag om at fjerne arbejdspladsvurderinger i små virksomheder og sætte loft over indsatsen for arbejdsmiljøet er en forkert og farlig vej, mener Bygge, Anlægs- og Trækartellet, BAT, som efterlyser beskæftigelsesministeren i sagen.
EU-kommissionen spillede i sidste uge ud med et løfte om at lette virksomhedernes ”administrative byrder” med mere end 25 procent.
– Kommissionen er i det kreative hjørne i denne tid, men ikke på den fede måde. Under dække af ”bedre lovgivning” er mørkemænd i EU-systemet og sågar helt ind i EU-kommissionen ved at gøre op med fundamentale principper i den sociale dimension i EU, siger Jørn Erik Nielsen, formand for BAT’s arbejdsmiljøudvalg.
Forslaget vil pille ved grundlæggende dele af den europæiske lovgivning om arbejdsmiljø. Forslag om at fjerne mindre virksomhedernes pligt til at udarbejde skriftlige arbejdspladsvurderinger er bragt til torvs. Det samme er et ønske om at reducere Arbejdstilsynets tid ude på arbejdspladserne, mener BAT, som vil have klar besked fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Skræmmende læsning
I sin iver for at reducere virksomhedernes administrative byrder har EU-kommissionen også kastet sin opmærksomhed på EU’s direktiver om arbejdsmiljø.
– Det er skræmmende læsning, som synes næret af ideologiske grundtoner om, at lovgivning af princip er af det onde, siger Jørn Erik Nielsen.
Han peger på tre forslag konkrete forslag i udspillet, som får BAT-kartellet til at ryste på hovedet.

Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top