fbpx skip to Main Content

EU-parlamentariker: Skuffende udmelding fra Labour

Labour har meddelt, at de ønsker en ny folkeafstemning om BREXIT, muligvis som en afstemning med valget mellem EU-medlemskab eller ej.

Ude elle inde? Britiske Labour vil have folkeafstemning.

Labour har fået nok og melder nu ud, at de vil have en ny folkeafstemning om Brexit, det meddeler de på partiets hjemmeside. Folkebevægelsen mod EUs parlamentariker, Rina Ronja Kari kalder det skuffende.

“Det er virkelig skuffende, at Labour nu hopper med på den gamle klassiske EU-drejebog, hvor man bliver ved med at spørge til man får det rigtige svar”, siger den danske EU-parlamentariker.

Videre kommer hun med en opfordring til Labour, og lægger ikke fingre imellem og kalder partiet for arrogante.

“Vi kender ikke den præcise formulering for denne nr. 2 afstemning, og vi kan da håbe, at Labour faktisk vil spørge borgerne om aftalen med EU, og ikke gentage afstemningen fra sidst”.

Giv vælgerne hvad de ønsker

For cirka tre år siden viste folkeafstemningen i Storbritannien et flertal for at træde ud af EU, og siden da er forhandlingerne spidset til, jo nærmere vi er kommet datoen for den formelle exit 30. marts 2019.

Enigheden har været svær at finde, og Labour har nu fået nok og vil en anden vej:
“Premierministeren (Theresa may, red.) trækker hensynsløst tiden ud i et forsøg på at tvinge os til at vælge mellem den forkludrede aftale eller den forfærdelige ikke-aftale. Det kan vi ikke acceptere”, skriver Labour.

Rina Ronja Kari har som EU-parlamentariker og EU-modstander fulgt processen tæt og hendes opfordring er klar.

“De burde i stedet koncentrere kræfterne om at levere dét vælgerne allerede har sagt, nemlig et brexit. At afholde en ny folkeafstemning allerede inden man har opfyldt den første er et udtryk for arrogance over for borgerne. I det hele taget må man sige, at de britiske politikere har svigtet deres ansvar efter folkeafstemningen, de har brugt tiden på at bekæmpe hinanden frem for at finde en fælles vej ud af EU, som borgerne har ønsket.”, Siger Rina Ronja Kari

Hun mener, at Labour i stedet kunne holde en folkeafstemning om Mays brexit-aftale, eller om den Corbyn har planer om at lave.
“Men det er jo så et andet spørgsmål der skal stilles, og ikke en gentagelse af afstemningen fra juni 2016″, understreger Rina.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top