fbpx skip to Main Content

EU-parlamentet kræver opgør med rejsecirkus

Hver måned flytter hele EU-parlamentet fra Bruxelles til Strasbourg. Det koster årligt skatteyderne mellem 1.100.000.000 og 1.500.000.000 kr.

I går stemte er flertal af EU-parlamentarikere for et forslag, hvor det fremover skal være op til EU-parlamentet selv at bestemme hvor parlamentets arbejdssted skal være.

Søren Søndergaard, Folkebevægelsen mod EU, er begejstret for forslaget: “Det er på høje tide, at vi får sat en stopper for det årelange rejsecirkus, som er en provokation ikke bare mod den sunde fornuft – men også mod de mange EU-borgere, som er blevet arbejdsløse eller som lider under de EU-dikterede nedskæringer.”

Forslaget, som ikke er juridisk bindende, opfordrer EU-parlamentet til at tage initiativ til at ændre traktaten, således at parlamentet selv kan bestemme dets geografiske placering og arbejdsgang.

For at forslaget kan blive en realitet skal alle lederne i EU’s medlemslande give støtte til en ændring. Men med lande så som Frankrig, der har veto-ret, er der dog lang vej igen.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top