fbpx skip to Main Content

EU-parlamentets rejsecirkus begrænset

Med stemmetallet 357 mod 255 har EU-parlamentet på sin marts-samling i Strasbourg netop besluttet at begrænse rejsecirkusset mellem Bruxelles og Strasbourg en smule. Ifølge Lissabon-traktaten skal de månedlige sessioner afholdes i Strassbourg. Eftersom EU-parlamentet holder ferie i august, har parlamentet hidtil måtte tage to gange til Strasbourg i september. Med dagens afstemning betyder det, at disse to samlinger samles indenfor én uge. Samlet set betyder at det, at det årlige rejsecirkus begrænses fra 12 til 11, hvilket sparer et tocifret million-beløb samt en større CO2-udledning.

– Begrænsningen af EU-parlamentets rejsecirkus er et skridt i den rigtige retning. Det ville være et udtryk for total tonedøvhed, hvis ikke EU-parlamentarikerne havde udnyttet denne mulighed til at spare på skatteydernes penge og begrænse CO2-udslippet, siger Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU og en af initiativtagerne til dagen forslag.

– Men der er kun tale om et lille skridt. Kampen må fortsætte for en fuldstændig afskaffelse af dette rejsecirkus. Derfor opfordrer jeg regeringen til at tage spørgsmålet op i forbindelse med at regeringscheferne alligevel skal diskutere traktatændring på Rådsmødet den 24-25. marts.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top