fbpx skip to Main Content

EU’s 2020 plan kræver balance om kun to år

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] EU-kommissionen ventes i denne uge at fremlægge forslag til en ny økonomisk strategi, som skal afløse den såkaldte Lissabonstrategi, som angiveligt skulle have gjort Unionen til verdens mest konkurrencedygtige.

Det lykkedes som bekendt ikke, og kommissærerne beskylder medlemslandene for at have opgivet at nå målene. Derfor skal medlemslandene ”tage ejerskab” til en ny strategi, skriver kommissionen i et udkast til planen, som European Voice, refererer. Kommissionen efterlyser også mere koordination af landenes indsats. Et krav som ligger i forlængelse af flere EU-politikeres forslag om en ”økonomisk regering” for EU.

EU-lande skal på et topmøde senere på måneden tage stilling til planen. Desuden er der lagt op til en årlig eksamen, hvor landenes økonomiske politik skal vurderes efter et skema, som EU-kommissionen opstiller. Topmødet får mulighed for at komme med direkte forslag til, hvad lande med dumpekarakter skal gøre for at leve op til 2020-målene. Og kommissionen vil have ret til at følge op med advarsler til de lande, som ikke følger ”rådene”.

Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!
Læs mere om strategien på EU-Kommissionens hjemmeside – klik her!

Back To Top