fbpx skip to Main Content

EU’s demokratiske underskud

Professor Ove Kaj Pedersen, Copenhagen Business School, vurderer, at en ny diskussion om EU’s demokratiske underskud er på vej. Det siger han til Information.

– Det er på nuværende tidspunkt svært at overskue, om det er muligt at gennemføre traktatændringer. Der er en frygt i hele systemet for, at man skal rundt om folkeafstemninger i et eller flere lande, siger professor Ove Kaj Pedersen.

Ifølge Ove Kaj Pedersen er det EU’s krisehåndtering og snak om traktat, der gyder olie på EU-skeptikernes vande.

– Integrationsprocessen har i øjeblikket en så voldsom dynamik, at der ikke bliver hørt på folk. Der bliver kun lyttet efter, hvad der skal til, for at euroen kan overleve.

Diskussionen om det demokratiske underskud hænger sammen med, at den nuværende krisehåndtering har en hidtil uset karakter.

– Det er et historisk risikabelt projekt, Angela Merkel har sat i gang. En proces, som ingen ved, hvor fører hen, udtaler Ove Kaj Pedersen til Børsen.

I aften bliver resultatet af topmødet efter planen fremlagt. Noget tyder dog på, at der fortsat er uenighed om indholdet. Et indledende møde mellem finansministrene fra de 27 EU-lande blev aflyst her til morgen, og ifølge Politiken er det usikkert, om de politiske ledere overhoved formår at opnå det ønskede resultat. Også epn.dk kan fortælle, at der blandt diplomater og embedsmænd er frygt for, at topmødet ender i fiasko.

Back To Top