fbpx skip to Main Content

EU’s skatteangreb truer danske arbejdspladser

EU-Kommissionen har lagt sag an mod Danmark ved EU-Domstolen, som skal forbyde den danske skat på værdien af virksomheders aktiver, når de beslutter at flytte aktiviteter til udlandet. Det er i strid med EU’s regler om markedskræfternes fri bevægelighed.

– EU skal holde grabberne væk fra den danske skattepolitik, udtaler Søren Søndergaard, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og påpeger, at selv regeringen plejer at opfatte skattepolitik som et nationalt anliggende.

– Men EU-sagen mod Danmark er ikke alene et angreb på selvbestemmelsen. Det er også et markant angreb på danske arbejdspladser, som det skal gøres nemmere at nedlægge til fordel for produktion i lande med lavere lønninger og dårligere arbejdsforhold. Det fremmer arbejdsløshed, samtidigt med, at færre skatteindtægter vil føre til offentlige nedskæringer. EU viser sig endnu engang fra sin asociale side, konstaterer Søren Søndergaard.


Læs mere hos bl.a. MetroXpress – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top