fbpx skip to Main Content

EU’s sparepolitik fremmer racisme

Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance, der er en del af Europarådet, har i dag fremlagt en rapport om, hvordan EU’s sparepolitik har påvirket borgernes syn på immigranter.

Ifølge rapporten, er velfærdsnedskæringer og faldende jobmuligheder årsag til den seneste stigning i intolerance og vold mod indvandrere og andre minoriteter.
“Indvandring sidestilles med usikkerhed, [med at] irregulære migranter, asylansøgere og flygtninge enten stjæler jobs eller risikerer at kæntre vores velfærdssystem,” siger undersøgelsen.

Intolerance spirer frem mange steder i EU. Tyskland og Frankrig er interesseret i mulighederne for at genindføre grænsekontrol, hvor bl.a. Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy mener, at der er “for mange indvandrere” i Frankrig.

Imens i Grækenland vinder Chrysi Avgi frem. Et Parti, der åbenlyst er fascistisk og som ønsker landminer på grænsen til Tyrkiet for at værne om den græske “race” og hindre tyrkiske immigranter. Partiet forventes at få et dusin pladser i det græske parlament efter valget på søndag.

I Holland og Belgien har højreorienterede partier oprettet hjemmesider, som opfordrer borgerne til at spionere på østeuropæere, der arbejder sort. Og i Belgien har der været sager om romaer, som udgiver sig for at være tyrkere, for at undgå diskrimination.
Bedre ser det ikke ud i Ungarn, hvor asylansøgere bliver ført i håndjern og snor, hvis de skal til læge eller på posthuset.

Kun 7 EU-lande har ratificeret den artikel i Den Europæiske Menneskerettighedskonventions, der forbyder diskrimination. Danmark er ikke blandt de lande.

Back To Top