fbpx skip to Main Content

EU’s statsledere stemt ned under gulvbrædderne

Søren Søndergaard, som er MEP for Folkebevægelsen mod EU og en af Budgetkontroludvalgets ordførere på regnskabsgodkendelsen for EU-institutionerne, siger:

“Det er nu fjerde år i træk at EU-parlamentet ikke kan godkende EU-rådets regnskab. Årsagen er den simple, at statslederne fortsat nægter at svare på parlamentets spørgsmål om dets regnskab. Trods flotte ord om åbenhed, så lader de mørket sænke sig, når det virkelig gælder.”

“I denne kamp mellem lys og mørket skulle man måske forestille sig, at den danske regering vil stå på den rigtige side. Men nej! Helle Thorning, Margrethe Vestager, Bjarne Corydon og den øvrige regering har valgt at alliere sig med mørkets fyrster.”

“På baggrund af dagens afstemning opfordrer jeg et flertal i det danske folketing til at pålægge regeringen at ændre kurs. For hver dag der går, bliver det mere og mere pinligt at EU-statslederne ”“ med den danske regerings aktive medvirken ”“ nægter at lade sit regnskab underlægge parlamentarisk kontrol.”

“Det handler ikke om at være for eller imod EU, men om man er for eller imod parlamentarisk kontrol med hvordan EU-skatteborgernes penge bruges, slutter Søren Søndergaard.”

Søren Søndergaard, hvis rapport om regnskabet for Den Europæiske Udviklingsfond blev vedtaget med stort flertal, kan kontaktes på 0045 ”“ 40 45 38 49.

Se Søren Søndergaards indlæg i debatten her og her.

Back To Top