fbpx skip to Main Content

EU skal se dansk finanslov an før Folketinget

Rådet og EU-kommissionen skal diskutere medlemslandenes finanslove, før de bliver behandlet i de nationale parlamenter. Hvis EU’s stats og regeringsoverhoveder endeligt godkender dét forslag på topmødet i næste uge, skal EU’s finansministre i følge nyhedsportalen EUObserver.com se de nationale budgetter helt op til seks måneder, før de bliver præsenteret i medlemslandene. Her skal de nationale finansministre eksempelvis gøre rede for, hvis der er planlagt underskud på årets budget på mere end tre procent

Da EUs økonomikommissær Olli Rehn præsenterede Kommissionens forslag om dette den 12. maj, udtalte Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU:
– Det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis EU-bureaukrater skal have regeringens finanslovsforslag før den danske befolkning.
Nu har EUs finansministre bakket op om Rehns forslag på deres møde her til morgen i Bruxelles.

Bøder i milliardklassen
Samtidig vil finansministrene gøre det muligt at straffe de lande, der ikke holder sig inden for de krav, der er stillet i stabilitetspagten. Der tales blandt andet om, at et land kan modtage en bøde på en halv procent af bruttonationalproduktet.
En halv procent af Danmarks bruttonationalprodukt for 2008 er knap 8,7 milliarder.

Se artiklen på EUObserver.com her

Back To Top