fbpx skip to Main Content

EU-topmøde: Europæisk Centralbanks-direktør anklages for interessekonflikt

Anklagen kommer forud for EU-topmødet i Bruxelles 28-29 juni, hvor stats- og regeringslederne skal diskutere et forslag, som kan betyde anseligt mere magt til Den Euroæiske Centralbank indenfor områder, der har direkte interesse for den private banksektor.

For eksempel skal topmødet diskutere et forslag til en egentlig finanspolitisk bankunion, som Mario Draghi selv har været med til at udarbejde.

Anklagen er indleveret af kampagnegruppen Corporate Europe Observatory, som overvåger erhvervslobbyismen i EU.

Ifølge organisationen er Mario Draghi’s medlemskab af bankgruppen ‘Group of Thirty’ uforenelig med hans post som direktør for Den Europæiske Centralbank, som administrerer Eurozonens valutapolitik og råder over massive summer af skattepenge.

‘Group of Thirty’ er et ekslusivt forum for ledende bank- og finansfolk og regeringsrepræsentanter. Forummets erklærede formål er at få indflydelse på offentlige og private banker.

Ifølge Corporate Europe Observatory er der tale om en alvorlig interssekonflikt, som undergraver Den Europæiske Centralbanks uafhængighed, som banken ellers typisk værner om som et adelsmærke.

“I takt med at Euro-krisen er blevet dybere har Den Europæsike Centralbank fået en tilsvarende større rolle i reguleringen af bank-sektoren. Det er dybt foruroligende at direktøren for Den Europæiske Centralbank har fået lov at forblive et aktivt medlem af Group of Thirty. Banken har ellers et etisk regelsæt, men det regelsæt er åbenbart ikke en euro-cent værd” siger Kenneth Haar fra Corporate Europe Observatory.

[Læs klagen til Ombudsmanden->http://www.corporateeurope.org/sites/default/files/attachments/Ombudsman%20Complaint%2C%20ECB.pdf
]

Back To Top