fbpx skip to Main Content

EU-topmøde på fortsat nedskæringskurs

Arbejdsløsheden er vokset til over 26 millioner i et EU, som har mødt krisen med krav om nedskæringer, forringelser og fyringer i medlemslandene. Tusinder har demonstreret mod EUs nedskæringspolitik og for flere arbejdspladser op til det EU-topmøde, som begyndte i dag i Bruxelles. Men der er ikke tegn på noget godt nyt fra EUs mødesale.

“Risikoen er jo, at væksten bliver endnu lavere, hvis man ikke fører en troværdig økonomisk politik”, som økonomiminister Margethe Vestager siger til Politiken op til topmødet. Frankrigs klemte præsident Francois Hollande har forsøgt at tale for en kursændring med opbakning fra de økonomisk klemte sydeuropæiske lande, som har mærket spayrekniven værst. Men Tyskland vil ikke ændre kursen.

Da statsminister Helle Thorning-Schmidt ankom til Bruxelles i eftermiddag nogle timer før topmødet, slog hun fast, at hun ikke ønskede nye boller på suppen: “Det, forbrugerne og virksomhederne har brug for nu, er, at landene gør det, de skal. At der ikke opfindes nye regler til lejligheden, men at vi følger de regler, der er. Jeg er overbevist om, at hvis man lagde alle disse ting sammen og gjorde det her og nu, så ville det have en effekt for Europa”, sagde hun ifølge Berlingske.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top