fbpx skip to Main Content

EU-topmøde: skidt og lidt kanel

EUs stats- og regeringschefer nåede ikke frem til bindende aftaler om skat på gårsdagens topmøde. I stedet enedes de om at ‘accelerere’ beslutningsprocessen på en række områder, når det kommer til skattesvindel- og unddragelse.

Indholdet af konklusionen er på mange måder skidt nyt for skattesvindlende firmaer og skattely, men den manglende handling fra EU op til det kommende G8-topmøde har affødt kritik fra blandt andre U-landsorganisationen IBIS talsmand Lars Koch:

– Det er pinligt, at EU ikke har været i stand til at rydde op i egen baghave forud for G8 mødet, hvor man kommer til at stå med bukserne langt nede om haserne og mister enhver legitimitet på den internationale spillebane.

Et skidt topmøde for klimaet

På overfladen ser konklusionerne på energi-området umiddelbart okay ud; CO2-målene er relativt ambitiøse. Men som altid er djævelen i detaljen. Det skifte til vedvarende energi, der er nødvendigt, hvis en virkelig omstilling til gavn for klima og miljø skal finde sted, er nu skubbet længere ud i fremtiden.

I stedet fokuserer EU nu mest på at sænke energi-priser, samt energikilder der ikke er vedvarende ”“ hvilket blandt andet kan risikere, at lede til en stigning i blandt andet atomkraft, skiffergas og andre problematiske energikilder.

Netop topmødets beslutninger på energi-området har affødt en del kritik fra NGO’er heriblandt Greenpeace.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top