fbpx skip to Main Content

EU-topmødet: Penge til udvikling, ikke til våben

EU’s stats- og regeringsledere vedtog på deres topmøde den 18-19. december i Bruxelles at styrke den europæiske våbenindustri, de europæiske landes militære kapaciteter og det europæiske militærsamarbejde.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, advarer mod den stigende militarisering af Unionen:

– Et styrket militær-industrielt kompleks vil uundgåeligt medføre et pres på de politiske beslutningstagere. Et pres, der i sidste ende kan risikere at føre til deltagelse i uhensigtsmæssige krige. USA, som har verdens største militær- og våbenindustri, er et eksempel på dette.

– EU-lederne forsøger at gøre våbenindustrien til et spørgsmål om arbejdspladser. Men i et civiliseret samfund bør der være andre måder at sikre arbejdspladser på, end ved at styrke krigsindustrien.

– Samtidig med at EU dikterer benhårde velfærdsnedskæringer for almindelige mennesker, så vil EU-eliten investere flere ressourcer i våben. Det er en helt forkert prioritering og siger en del om, hvad EU egentlig handler om.

– Dette EU-topmøde var en spildt chance. EU-lederne kunne have brugt topmødet til at diskutere social oprustning, men i stedet brugte de topmødet til at diskutere militær oprustning og militarisering af EU. Det er virkelig trist.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 40 45 38 49
Lave K. Broch, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27

Back To Top