fbpx skip to Main Content

EU-topmødet: Penge til udvikling, ikke til våben

EU’s stats- og regeringsledere vedtog på deres topmøde den 18-19. december i Bruxelles at styrke den europæiske våbenindustri, de europæiske landes militære kapaciteter og det europæiske militærsamarbejde.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, advarer mod den stigende militarisering af Unionen:

– Et styrket militær-industrielt kompleks vil uundgåeligt medføre et pres på de politiske beslutningstagere. Et pres, der i sidste ende kan risikere at føre til deltagelse i uhensigtsmæssige krige. USA, som har verdens største militær- og våbenindustri, er et eksempel på dette.

– EU-lederne forsøger at gøre våbenindustrien til et spørgsmål om arbejdspladser. Men i et civiliseret samfund bør der være andre måder at sikre arbejdspladser på, end ved at styrke krigsindustrien.

– Samtidig med at EU dikterer benhårde velfærdsnedskæringer for almindelige mennesker, så vil EU-eliten investere flere ressourcer i våben. Det er en helt forkert prioritering og siger en del om, hvad EU egentlig handler om.

– Dette EU-topmøde var en spildt chance. EU-lederne kunne have brugt topmødet til at diskutere social oprustning, men i stedet brugte de topmødet til at diskutere militær oprustning og militarisering af EU. Det er virkelig trist.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 40 45 38 49
Lave K. Broch, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top