fbpx skip to Main Content

EU træder vande indtil det tyske valg

Det tyske valg d. 22. september afventes med spænding rundt om i EU. Indtil nu har Merkel nægtet at træffe afgørende beslutninger om EU’s fremtidige udvikling.

Beslutningerne handler om Bankunionens endelige udseende (oprettelsen af afviklingsmekanismen og en fælles indskydergarantifond) og brugen af eurozonens bailout fond.

Tyskland har lagt låg på debatten af frygt for hvilke konsekvenser det kunne have for udfaldet af det forestående valg. Med valget i september vil der højst sandsynligt blive sat skub i disse spørgsmål

Meningsmålinger peger midlertidig på, at Angela Merkel vil have svært ved at genskabe den nuværende centrum-højre koalition. En bred koalition med den socialdemokratiske opposition er derfor et muligt scenarie.

Under alle omstændigheder tyder intet dog på, at det vil føre til et radikalt kursskifte. Den fremtidige tyske regering bliver nødt til at forholde sig til spørgsmålet, om nødlidende banker skal kunne modtage direkte støtte fra eurozonens bailout-fond, og hvorvidt tyske skatteydere skal redde skrantende banker i EU.

Back To Top