fbpx skip to Main Content

EU vil friholde virksomheder fra arbejdsmiljølov

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Mens alt fokus op til topmødet d. 8. ”“ 9. december samler sig om eurokrisen og traktatændringer så forsøger EU-kommissionen at få grønt lys fra topmødet til at afskibe en stor del af EU’s sociale dimension.
I en rapport om at mindske ”bøvlet” for de mindre virksomheder lægger kommissionen op til at fjerne pligten til at lave skriftlige risikovurderinger på små og mellemstore arbejdspladser, i Danmark kendt som Arbejdspladsvurderinger (APV).
Et forslag som både EFS og BAT-kartellet i Danmark har kritiseret i stærke vendinger, mens rapporten har været undervejs. Men kommissionen fastholder i sin rapport forslaget og går et skridt videre: Den er nu klar til et opgør med hele grundlaget for EU’s arbejdsmiljølovgivning.

Opgør med minimumsregler
Udgangspunktet for EU-lovgivningen har været, at den skulle udgøre en gulv af minimumsregler, som alle lande skal leve op til, samtidig har det været op til landene selv at gå videre og sikre yderligere sikkerhed for arbejdstagernes sundhed.
Det princip lægger kommissionen op til at gøre op med, i stedet vil man lave en systematisk registrering af de lande som ”overregulerer” på bl.a. arbejdsmiljøområdet. Dvs. stiller strengere krav end EU-reglerne

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top