fbpx skip to Main Content

EU vil se reformplaner

EU vil orienteres om EU-medlemslandenes planlagte reformer, det rapportere internetmediet EurActiv i dag. De enkelte medlemslande skal således fremlægge deres planlagte reformer, som en del af det såkaldte europæiske semester, hvor medlemslandene skal sende et udkast til finansloven til EU-kommissionen 6 måneder før den fremlægges de nationale parlamenter.

Forslaget er en del af de seneste forsøg fra Bruxelles på at sikre strammere kontrol med de europæiske økonomier i kølvandet på finanskrisen.

I forlængelse af forlæggelsen af de planlagte reformer er ideen at de europæiske finansministre skal give en vurdering af de planlagte reformprogrammer og eventuelt give “landespecifik vejledning”, som det hedder, til lande hvis økonomisk politik, de mener, er ude af trit med den ønskede udvikling. Således vil henstillinger blive givet ”på et tidspunkt, hvor vigtige budgetmæssige beslutninger på nationalt plan stadig er i en forbedrende fase” hedder det i dokumentet.

Forslaget er kommet frem i lyset netop som EU’s ledere mødes Bruxelles til et topmøde med henblik på at indfører en strammere økonomiske styring i unionen.

Læs mere på EurActiv.com –
klik her

Back To Top