fbpx skip to Main Content

Euro-kritikere truer Merkels flertal

Ugebladet Stern offentliggjorde onsdag en meningsmåling foretaget af analysevirksomheden Forsa, hvor det nye liberale EU-kritiske parti Alternative für Deutshland (AfD) står til 4 pct. af stemmerne ved valget til det tyske parlament Forbundsdagen, som finder sted den 22. september.

Det er udtryk for en klar fremgang og flere politiske kommentatorer vurderer nu, at partiet har en chance for at kommer over spærregrænsen og blive valgt ind. Det vil give problemer for den tysk forbundskansler Angela Merkels regeringskonstellation mellem den kristen-konservative union CDU og det lille liberal parti FDP, som så ikke vil få flertal til at kunne danne regering.

AfDs fremgang skal formentlig ses i lyset af den seneste udvikling i valgkampen, hvor tidligere forbundskansler for det socialdemokratiske SPD Gerhard Schröder har angrebet Merkel før at skjule hvad EUs indsats i kriseramte eurolande koster tyskerne. Merkel har svaret, at optagelsen af Grækenland i euroen – som skete i Schröders regeringstid – var en stor fejl.

Back To Top