fbpx skip to Main Content

Eurokritisk parti presser tyske socialdemokrater

Tysklands nye fremstormende EU-kritiske midterparti, Alternative für Deutschland (AFD), er i medierne blevet præsenteret som liberalt og værdikonservativt. Initiativet blev taget af en lang række højtuddannede økonomer, professor og erhvervsfolk.

Den almindelige opfattelse har været, at det primært ville trække vælgere fra de to regeringspartier ”“ det konservative CDU/CSU og det liberale FDP ”“ ved det tyske parlamentsvalg den 22. september.
Men ledelsen i det socialdemokratiske oppositionsparti SPD har ikke desto mindre udsendt et internt papir med overskriften ”AFD skal tages meget alvorligt”. Heri hedder det, at AFD skal opfattes som et sort-gult parti, ikke et der konkurrerer med SPD. Og man skal ikke styrke det med mere opmærksomhed ved at udtale sig om det, fortæller den tyske avis Frankfurter Allgemeine.

Men 12. april viste en meningsmåling, at 18 pct. af SPDs vælgere er villige til at stemme på et parti, som vil have Tyskland ud af euroen. Blandt CDU/CSUs vælgere vil kun 11 pct. overveje det.
Og blandt de mange, som har søgt om medlemskab af AFD er ikke mindre end 586 tidligere SPD-medlemmer.

Sidste weekend erkendte SPDs kandslerkandidat, tidligere finansminister Peer Steinbrück,, at det ikke kun vil ramme regeringspartierne:
”Jeg er ikke så sikker på hvem det vil undergave,” sagde han i et interview. “Vi ved, at de er mest tilbøjelige til at trække stemmer fra FDP og CDU, men måske også fra os”.

Læs mere om Alternative für Deutschland (AFD) – klik her!

Back To Top