fbpx skip to Main Content

Europa på gaden: Mod nedskæringer ”“ for arbejde

Over 26 millioner er arbejdsløse i EU. 5,7 millioner (hver fjerde) af de unge under 25 år er uden arbejde. ”En humanitær krise”, kaldte USA’s EU-ambassadør det i sidste uge.

Masser af steder i EU ”“ som Tyskland, Østrig, Polen, Belgien, Holland, Spanien, Portugal og Grækenland – protesterer fagbevægelse, græsrødder imod den nedskæringspolitik, EU har lagt linjen for, og for flere arbejdspladser især til de unge. Det sker forud for EU-topmødet, der begynder i morgen i Bruxelles.

I Danmark indkalder arbejdsløshedsbevægelsen Solidaritet eller frit fald til demonstrationer i dag i København (kl. 16.30 fra Nytorv), Århus (kl. 16.30-18.00 på Klostertorvet) og Odense (kl. 16.30-18.00 på Flakhaven). Bagefter afgår der busser fra Danmark til de store demonstrationer, som græsrodsinitiativet For a European Spring og det europæiske LO (ETUC) indkalder til i Bruxelles torsdag.

– Den katastrofalt eskalerende arbejdsløshed og forringelserne af de arbejdsløses rettigheder hænger snævert sammen med den nedskæringspolitik, som EU har dikteret og inspireret i varierende grader i EU-landene. Millioner af unge har på en meget kontant måde konstateret, at EU ikke løsningen, men snarere problemet, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og opfordrer til at deltage i demonstrationerne.

– Selvom andre lande er hårdere ramt, mærker vi også konsekvenserne af EUs politik herhjemme. Hvis vi vil knække arbejdsløshedskurven i Danmark og selv bestemme indretningen af velfærdsydelserne, så må vi frigøre os af EUs krav til vores økonomiske politik, siger Rina Ronja Kari.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Læs mere om”¦
Græsrodsinitiativet For a European Spring ”“ klik her!
ETUCs demonstrationer ”“ klik her!
Arbejdsløshedsbevægelsen Solidaritet eller frit fald ”“ klik her!

Back To Top