fbpx skip to Main Content

Europagten angriber sociale rettigheder

NOTAT.DK: [uddrag] Det er ikke kun den europæiske fagbevægelse som er stærkt kritiske overfor europagten. Både The Social Platform og anti-fattigdomsnetværket EAPN mener, at EU-landene svigter sine løfter, da pagten ikke bruges til at kæmpe imod fattigdom. Europagten skulle bruges til at kæmpe fattigdom på en konkret måde, noget som medlemlandene havde forpligtet sig til i Europa 2020-strategien. Det er The Social Platform og EAPN enige i.
The Social Platform, der repræsenterer mere end 40 europæiske NGO’er, netværk og sammenslutninger, mener, at det Europæiske Råd og regeringscheferne skulle vise det samme forpligtende engagement for at mindske fattigdomen, som de viser imod pagten. Derfor skulle medlemslandene i deres nationale reform-programmer inkludere “konkrete handlinger” for at reducere fattigdommen.

Grundlæggende angreb på sociale rettigheder
Det europæiske anti-fattigdoms netværk (The European Anti Poverty Network, EAPN) er mere direkte i deres kritik af Pagten. I deres brev til EUs regeringsledere skriver de, at europagten og forslagene om økonomisk styring “udgør et grundlæggende angreb på sociale rettigheder ved at prioritere økonomisk regeringsførelse over sociale styringssystemer.”
EAPN peger på, at medlemsstaterne har forpligtet sig til at bekæmpe fattigdom og social udstødelse, så ved udgangen af dette årti vil det samlede antal mennesker med risiko for fattigdom være reduceret fra omkring 100 millioner til mindre end 80 millioner.

(…)

Læs hele artiklen hos NOTAT – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top