fbpx skip to Main Content

Europarådet kritiserer EUs flygtningeregler

EUOBSERVER.COM: Europarådet ”“ som ikke er en del af EU – konstaterer, at Grækenland ikke er i stand til at yde yde “grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger” for flygtninge, og kritiserer de nuværende EU-regler om asylansøgere.

Efter EUs såkaldte Dublin-forordningen kan medlemsstaterne overføre asylansøgeren tilbage til det første EU-land, han eller hun satte foden på, selv om de respektive regeringer er overfyldt med asylansøgninger.

For eksempel er situationen i Grækenland, at “asylansøgere har enorme vanskeligheder, når de forsøger at få adgang til asylproceduren, og ikke altid nyder de grundlæggende beskyttelsesforanstaltninger såsom fortolkning og retshjælp,” har Thomas Hammarberg, Europarådets højkommissær for menneskerettigheder sagt.

Hans kommentar kom i forbindelse med en høring ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg i en sag, hvor domstolens afgørelse vil give vejledning til lande, der planlægger at sende grupper af asylansøgere tilbage til Grækenland.
Sagen drejer sig om en afghansk flygtning, der kom ind i EU via Grækenland og søgte om asyl i Belgien. Han appellerede en overførsel, som blev besluttet af belgiske myndigheder med den begrundelse, at han risikerede “frihedsberøvelse under forfærdelige forhold i Grækenland”, og frygtede at han ville blive sendt tilbage til Afghanistan, hvor hans liv var truet. Han siger, at han undslap et mordforsøg fra Taliban for at have arbejdet som tolk for de vestlige soldater er baseret i Kabul.

(…)

Læs det hele på EUObserver.com ”“ klik her!

Back To Top