fbpx Skip to content

Opdatering: *APRILSNAR* EU’s afskaffelse af sommertid giver Danmark mulighed for at ignorere EU-lovgivning

Fotokilde: Pixabay

Hvis EU som forventet afskaffer sommertiden, foreslår Folkebevægelsen mod EU, at vi i Danmark benytter os af et af vores EU-forbehold og beholder sommertiden. Dette gør det nemlig muligt at ignorere EU-lovgivning vedtaget i sommerhalvåret.

Tidsforskellen er en juridisk fordel

Helt konkret vil EU’s afskaffelse af sommertiden betyde, at når EU indfører nye regler og direktiver, så er vi i Danmark hele tiden en time foran reglen og derfor aldrig behøver at indføre disse.

Eksperter i EU-ret giver Folkebevægelsen mod EU ret i, at dette er situation, som EU’s traktater netop ikke har taget højde for, og at EU-domstolen derfor ikke kan tvinge Danmark til at rette ind.

”Der er et lille hul i EU’s traktater, der gør, at Danmark med Retsforbeholdet ikke er underlagt EU’s beslutning om at afskaffe sommertiden. Yderligere er der nogle tekniske detaljer, der peger på, at Danmark i så fald ikke er underlagt EU-lovgivningen i sommerhalvåret, fordi Danmark tidsmæssigt vil være en time foran EU, hvilket faktisk har stor betydning for lovgivningen.”
– Hans Sommer, ekspert i EU-ret

Ifølge Hans Sommer er det en væsentlig juridisk faktor, at Danmark med sommertiden vil være en time foran EU-lovgivningen.

Samme princip ville nemlig ikke kunne bruges, hvis Danmark ligesom eksempelvis Portugal var en time bagud i forhold til tidszonen både i Bruxelles (Belgien) og Strasbourg (Frankrig), hvor EU-lovgivningen henholdsvis udarbejdes og vedtages.

Vil gå til statsministeren

Folkebevægelsen mod EU vil inden længe rette henvendelse til statsminister Mette Frederiksen og kraftigt opfordre til, at vi i Danmark gør brug af denne enestående mulighed for at bevæge os uden om den EU-lovgivning, der vedtages i sommerhalvåret.

Fortsat nødvendigt at træde ud af EU

Folkebevægelsen mod EU erkender dog, at løsningen kun virker i sommerhalvåret, og derfor vil Folkebevægelsen mod EU stadig aktivt arbejde for at Danmark træder ud af EU.

Back To Top