fbpx skip to Main Content

EUs demokratiske nødbremse – en narresat

Ugebrevet A4, der udgives af LO, har kortlagt resultatet af de 117 forsøg på at protestere mod EU-Kommissionens tiltag – den såkaldte nødbremse, som Lissabon-traktaten giver de nationale parlamenter for at sikre det såkaldte nærhedsprincip. Men ikke en enester af de 117 forsøg har fået nødbremsen til at virke.

“Vores udtalelser, om at nærhedsprincippet ikke bliver overholdt, har ikke haft nogen effekt. Jeg synes, vi skal være opmærksomme på, at vi ikke bruger en masse tid på at udarbejde udtalelser, når de i virkeligheden er en narresut, der ikke fører til noget,” siger formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V) i A4.

“Der er et element af skueproces over det her,” siger lektor i EU’s forfatnings- og lovgivningsproces ved CBS (Handelshøjskolen i København) Sine Nørholm Justog til A4 og uddyber:
“Det kan give bagslag, når man lancerer det her som borgernes mulighed for at få indflydelse via Folketinget, og det viser sig, at Danmark har indgivet flere protester, der ikke blev til noget som helst. Så sidder man tilbage med en følelse af, det her handler om demokrati på et symbolsk plan snarere end om reel politisk indflydelse.”

Læs hele artiklen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top