fbpx skip to Main Content

EUs nedskæringspolitik skaber fattigdom

Nedskæringspolitikken, som EU har påtvunget en række lande, særligt Grækenland, Portugal, Spanien og Irland, har alvorlige sociale konsekvenser og skaber dyb fattigdom. Det er hovedkonklusionen i en ny rapport udgivet af velgørenhedsorganisationen Caritas.

Caritas mener at den dybe fattigdom skabt af EUs nedskæringspolitik sætter ‘…sammenhængskraften i Europa og selve den politiske legitimitet af den Europæiske Union på spil’ .

Særlig hårdt ramt af fattigdommen er ældre, børn og enlige mødre. Desuden er ungdommen meget hårdt ramt af arbejdsløshed og mange unge er tvunget til at bede om økonomisk støtte af deres forældre for bare at kunne få til dagen og vejen.

Rapporten modsiger dermed EUs seneste udmeldinger om at den værste del af krisen er overstået og at et opsving er undervejs.

Rapporten er baseret på data fra sidste år og siden har EU tvunget flere nedskæringer igennem. Caritas vurderer derfor, at tilstanden nu er endnu værre end da rapporten blev udarbejdet.

Caritas opfordrer i rapporten EU til at tage fattigdom og social nød med i betragtning, før de tvinger yderligere nedskæringer igennem. EU har endnu ikke kommenteret rapporten.

Læs mere hos EUobserver.

Back To Top