fbpx skip to Main Content

Fagbevægelsen i strid om kædeansvar

LO og DA er gået sammen om at opfordre regeringen til at droppe kædeansvar, hvis de udenlandske virksomheder er anmeldt til det såkaldte RUT-register. Men LO-ledelsen får nu hård kritik fra baglandet, der ikke forstår kovendingen.

”Vi ser ingen logisk forbindelse mellem kædeansvar og RUT-registrering, og vi er uforstående over for LO og DA’s initiativ. Vi skal derimod fastholde, at Danmark bør indføre et ubetinget kædeansvar, uanset hvad der sker i EU”, siger Bo Rosschou, formand for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn i Byggeriets Dagblad Licitationen.
Han er formand for organisationsudvalget i Byggefagenes Samvirke, som har bedt LO-ledelsen om et møde om sagen.

”LO repræsenterer ikke de danske bygningsarbejdere i det her spørgsmål. Det er en beslutning, der er truffet uden føling med, hvad der sker i virkeligheden”, siger Carsten Bansholm, faglig sekretær i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejderne Fagforening (BJMF) i Licitationen, som også har indhentet en kommentar fra Jylland:
”Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor LO er gået med til det. Hvis kædeansvaret kan ophæves, blot ved korrekt anmeldelse til RUT, er det fløjtende ligegyldigt”, siger Claus Ørskou, formand for BAT i Aarhus og faglig sekretær i 3F Transport-Logistik-Byg i Århus.

Læs med hos Byggeriets Dagblad Licitationen (kræver abonnement) ”“ klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top