fbpx skip to Main Content

Regnskaber

Folkebevægelsen mod EU fremlægger samtlige sine regnskaber for offentligheden. Det gælder også de såkaldte ”blyantspenge”, som de fleste andre danske partier ikke aflægger regnskab for.

Foto: Ken Teegardin, Boulder / Wikimedia Commons

Folkebevægelsen mod EU går ind for åbenhed, når det gælder brugen af EU-midler. Det gælder naturligvis også vores egne midler.

De penge som Folkebevægelsen og alle andre partier i EU-parlamentet stammer fra de europæiske borgeres skatteindbetalinger, og derfor har skatteyderne også et helt åbenlyst krav på at få vide, hvordan deres penge bliver brugt.

Åbne regnskaber for alt

På den baggrund har Folkebevægelsen mod EU sædvanen tro også valgt ”“ som den eneste danske delegation i EU-parlamentet ”“ at aflægge regnskab for de såkaldte ”blyantspenge”, som medlemmerne af EU-parlamentet modtager til at dækkekontorudgifter.

Beløbet er på ca. 32.000 kr. månedligt, og tildeles uden krav om dokumentation for, hvordan pengene er blevet anvendt. EU-parlamentets praksis med at udbetale penge uden krav om dokumentation strider mod Folkebevægelsen mod EU’s principper om åbenhed.

Derudover er Folkebevægelsen mod EU med i det europæiske parti EUD (Europeans United for Democracy). Også her gælder vores principper om, hvorledes et gennemsigtigt demokrati bør fungere.

Derfor har vi valgt at fremlægge EUD’s regnskab offentligt, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvordan midlerne er blevet brugt.

Oplysninger

Hvis man ønsker oplysninger om Folkebevægelsen mod EU’s regnskaber, vil vi gerne henvise til de vedhæftede dokumenter herunder:

>> Forbrug af omkostningsgodtgørelse for MEP Rina Ronja Kari – Periode: 01-02-2014 – 30-09-2016

>> Forbrug af omkostningsgodtgørelse for MEP Rina Ronja Karia – 01-01-2016 – 31-12-2016

>> GUE NGL Gruppemidler – Periode: EU-parlamentsvalg 2014 – Oktober 2016

>> Folkebevægelsen mod EU- Årsregnskab 2014

>>Folkebevægelsen mod EU – Årsregnsksab og årsrapport 2015

Kontakt

Hvis pressen ønsker yderligere informationer, bedes man henvende sig her:

Lave K. Broch – 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU
Telefon: 28 92 21 27
E-mail: lave@folkebevaegelsen.dk

Back To Top