fbpx skip to Main Content

Fiskeriforening kræver forklaring

LÆSØPOSTEN: [ uddrag] Fra 2011 skal fiskerne omstille sig til en ny fangstregulering. Fra det tidspunkt bliver de nuværende havdage erstattet af en kW-dage ordning, der omfatter fiskeri i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen som led i EU’s langsigtede plan for genopretning af visse torskebestande.
kW ordningen betyder, at EU stiller en bestemt mængde kilowatt til rådighed for hvert enkelt medlemsland, som så fordeler mængden mellem fartøjerne på samme måde som fiskekvoterne.
Derudover bliver der sat et limit for, hvor stor den samlede motorkraft må være for de fartøjer, som fisker i de tre farvande.

Allerede nu har de fleste fiskeskippere på Læsø fået underretning om, hvor mange kW dage de kan forvente, og nyhederne er temmelig nedslående.
– Det her kan vi slet ikke leve med. Én kutter har fået tildelt over 100 kW dage, alle øvrige har fået mindre, helt ned til 59 dage om året. Det siger sig selv, at man ikke kan drive en helårsvirksomhed på det grundlag. Det kan ikke lade sig gøre, erklærer formanden for Læsø Fiskeriforening, Bent Rulle.
– Det man lægger op til i ministeriet er at fortælle os, hvor galt det kunne gå, hvis ordningen trådte i kraft i februar i år.
Fiskeriet var i 2009 begrænset af mængder, men ikke af antallet af havdage.
– Det er tåbeligt at begrænse både tid og mængde, tilføjer han.

Læs hele artiklen på Nordjyske Ugeavisers hjemmeside – klik her!

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top