fbpx skip to Main Content

Fiskeriminister: Burde være gået længere

EU’s 27 medlemslande fandt tidligt onsdag morgen sammen til et topmøde i Luxembourg om et kompromis om rammerne for støtten til fiskeriet fra 2014.

Et af hovedpunkterne var tilskud til ophugning af fartøjer, som EU har praktiseret i flere år. Det var Danmark imod, men Mette Gjerskov (S) måtte æde den fortsatte støtte som en del af et kompromis.

EU har i flere år givet støtte til ophugning af fartøjer, men alligevel er det samlede antal i Europa steget i samme periode. Det presser bestandene af fisk, fordi der er for mange fiskere til at fange for få fisk.

Ikke i Danmark

Ophugningen vil nemlig blive frivillig i medlemslandene, men det vil ikke ske i Danmark.

– Det mener jeg ikke, vi skal bruge støttekroner på. De skal bruges til bæredygtige tiltag, så fiskerne i højere grad kan være med til at beskytte og genoprette havmiljøet, siger Mette Gjerskov.

Burde være gået længere

Ministeren havde gerne set yderligere tiltag for at hjælpe fiskebestandene, men det var ikke muligt at få alle ønsker opfyldt.

– Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi burde være gået endnu længere, men det blev det her kompromis, vi måtte tage efter lange og sene forhandlinger, siger hun.

Ministeren for fiskeri mener dog, at der kom gode ting ud af mødet.

– Med aftalen tager vi fat på de helt rigtige områder. Hvor der er fokus på bæredygtighed, innovation og udviklingen af et bedre fiskeri, siger hun.

Ifølge fødevareministeriet er der foreløbig lagt op til en finansiel ramme i støtteordningerne på 49,2 milliarder kroner. Tallet skal dog forhandles på plads.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top