fbpx skip to Main Content

Flere og flere siger nej til EU’s nedskæringspagt

Søndag led EU’s nedskæringspolitik to afgørende nederlag. Det franske præsidentvalg blev vundet af socialdemokraten Francois Hollande,som har lovet vælgerne en genforhandling af euro-traktaten ”“ EU’s såkaldte finanspagt. Og det græske parlamentsvalg blev et nederlag for de partier, som havde givet efter for EU’s krav om voldsomme besparelser, mens valgets største vinder, venstrefløjsalliancen Syriza, kræver en ny aftale med EU.

– Valgene afspejler, at den snæversynede nedskæringspolitik, som EU’s såkaldte finanspagt cementerer, ikke har folkelig opbakning, konstaterer Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– Hermed har vælgerne i Frankrig og Grækenland fået mulighed for at tage stilling. Den irske regering har også givet de irske vælgere den mulighed ved en folkeafstemning sidst i maj. Nu bør regeringen og Folketinget også give de danske vælgere muligheden for at vendetommelfingeren op eller ned i forhold til EU’s nedskæringstraktat.


Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top