fbpx skip to Main Content

Flertal i Folketinget vil se på terrorlov

Et notat fra tænketanken CEPOS afslørede i begyndelsen af ugen, at den danske logningsbekendtgørelse, der er en implementering af EUs terrorlovgivning, har betydet omfattende overvågning uden nævneværdig effekt på terrorbekæmpelsen. Bekendtgørelsen er årsagen til, at der i 2008 blev registreret 450 milliarder oplysninger om danskernes telefonopkald, sms’er, emails og besøg på hjemmesider. CEPOS’ jurist vurderer, at bekendtgørelsen er på kant med den europæiske menneskerettighedskonventions krav til beskyttelse af privatlivets fred.

Efter at især dagbladet Information har skrevet flere artikler om sagen, melder avisen i dag om, at et flertal på Christiansborg er parat til at se på ændringer af bekendtgørelsen. SF og Enhedslisten var imod den fra starten. Nu er Det Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti også klar til en revurdering af loven.
”Der er ingen tvivl om, at når vi skal revurdere loven, vil der fra Venstres side være en åbning i forhold til at se på, om vi nu griber det her rigtigt an, siger Venstres it-ordfører, Michael Aastrup, i Information.

– Logningsbekendtgørelsen bør ikke bare revurderes, men afskaffes. Den udgør en alvorlig krænkelse af befolkningens ret til privatliv og står slet ikke mål med udbyttet. Kampen mod terror må ikke blive en undskyldning for indførelse af overvågningssamfundet, siger Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen

Læs hele artiklen hos Information – klik her!
Læs også “CEPOS: Suspendér EU-krævet bekendtgørelse” – klik her!

Back To Top