fbpx skip to Main Content

Flertal mangler viden om patentdomstol

Søndag den 25. maj skal den danske befolkning ved en folkeafstemning svare på, om de vil have Danmark tilknyttet EUs patentdomstol. Dagbladet Arbejderen har fået ananlyseinstituttet Wilke til at spørge 638 danskere over 18 år om deres viden om emnet.

37,5 pct. ved “intet”. 44,2 pct. svarer, at de vidt “lidt”. 12,2 pct. svarer, at de ved “noget”. 4,7 pct. ved “en del”. Og 1,4 pct. ved “meget”.

Dansk Industri er ikke overrasket.
“Danskerne har ikke tradition for at sætte sig ind i patent-spørgsmålet. Det er vigtigt, at vi får både tilhænger og modstanderargumenter frem. Derfor vil vi invitere både tilhænger- og modstanderpartier og eksempelvis Folkebevægelsen mod EU med til vores arrangementer. Man får ikke noget ud at true folk med tab af arbejdspladser. Det her spørgsmål fortjener en ordentlig debat”, siger Kim Haggren, juridisk chef hos Dansk Industri (DI), der også er aktive i Tænketanken Europa, til Arbejderen.

“Det er forståeligt, at folk ikke ved hvad EU’s patendomstol er”, siger Lave K. Broch fra Folkebevægelsen mod EU, som er på trapperne med en løbeseddel om emnet i et oplag på 100.000 (kan bestilles på telefon 35 36 37 40).

Læs mere hos Arbejderen – klik her!

Back To Top